2006-06-04
Blandad kompott i Södertälje

Challengertävlingen i Södertälje bjöd på överraskande resultat med flera favoritfall. Dessvärre fick inte Pär och Lukas spelet att stämma medan Stefan Triumf och Magnus Nordlander tog sig fram till semifinal.

Förstaseedade Staffan Sahlberg/Martin Woxlin åkte ut redan i kvartsfinalen mot Mika Päiviniemi/Tobias Nöjd. Även Mikael Östberg/Håkan Bäckström fick mycket överraskande tacka för sig i kvarten.

Beachbrothers båda par fick en bra lottning och hade goda förutsättningar för avancemang. Tyvärr fick inte Pär Wedin och Lukas Ivarsson spelet att stämma riktigt och fick nöja sig med en tredje-placering i gruppen och inget avancemang. Emellertid spelade de upp sig under dagen och bjöd på hårt motstånd mot meriterade Östberg/Bäckström.

Stefan Triumf, Beachbrothers i par med Magnus Nordlander tävlande för GBC men också medlem i Beachbrothers gick obesegrade genom gruppspelet. Paret stod för en rejäl skalp då de besegrade det finländska paret Tommi Koponen/Kai Virtanen. Finländarna har spelat två tävlingar i Sverige som förberedelser inför en 8 veckor lång turné på den amerikanska AVP-touren som spelas i Kalifornien. Första tävlingen i Bromma nådde de final men tvingades lämna WO för att hinna med flyget hem.

I kvartfinalen vann Stefan och Magnus mot hemmaparet Pär Chaikat/Johan Ström efter stabilt spel.

I semifinalen ställdes de mot Päiviniemi/Nöjd. Efter ledning 15-13 i första set tog matchen en vändning och Päiviniemi/Nöjd kunde segla ifrån och slutligen ta en betryggande seger i två raka set (21-15, 21-15).

Turneringen vanns slutligen av andrarankade David Ottosson/Johan Svensson.
 




[Tillbaka]


Magnus Norlander blockar mot Kai Virtanen, Finland