2006-08-10
Satsa på Beach-SM 2007

Återstående tävlingsperioder 2006 är i praktiken en tidig satsning på att kvalificera sig till SM 2007. Detta på grund av åretruntrankingen.

Säsongen 2006 infördes en åretruntranking för beachvolleyboll med de tävlingsperioder som är aktuella under de närmaste åren. Perioderna passar också med den planerade beachtouren för eliten 2007.

Alla erhållna poäng under 2006 finns kvar vid början av 2007 och då startar ett nytt tänk för beachspelarna. Med början i tävlingsperiod 1 nästa år så gäller det att försvara, eller bättra på, de poäng man errövrade motsvarande period 2006. Gamla meriter försvinner alltså inte efter två tävlingsperioder som förut varit fallet med ingångsranking.

Nu behåller man sina poäng i ett år och har därmed lättare för att planera sitt tävlande under 2007. Noteras bör att inga rankinggrundande tävlingar kommer att finnas (sanktioneras) under större delen av inomhussäsongen. Under denna period kommer endast övriga sanktionerade tävlingar att finnas eller kanske i en framtid någon form av seriespel där det är beachföreningarna som tävlar mot varandra.


 




[Tillbaka]