2008-05-26
Beachbrothers första triumf

Pär Wedin och Stefan Triumf säkrade klubbens första turneringsseger för säsongen då det nygamla paret vann beachtourens Open-tävling i Södertälje i helgen. Daniel Hällzon/Per Wittinger deltog i samma tävling och nådde fram till en kvartsfinal.

Återigen var solen och sommarvärmen tillbaka när Open-tävlingen avgjordes i Södertälje. De båda Beachbrotherparen hamnade oturligt i samma grupp och det stundande derbymötet bjöd på en rafflande match där Daniel och Per pressade Pär och Stefan till ett avgörande set. Danne bjöd på flera lysande artistnummer i försvaret och Per skördade framgångar med sin tunga spike. Till slut lyckades dock Pär och Stefan knyta ihop säcken och knipa de sista avgörande bollarna.

Båda lagen lyckades ta sig vidare till kvartsfinal efter idel segrar mot de övriga två lagen i gruppen. Danne och Per ställdes mot tävlingens förstarankade par Johan Hanna/Ashur Ibrahim och bjöd även där på bra spel och lagen följdes åt. Några ödesdigra missar i slutet av seten avgjorde dessvärre till hemmalagets favör och Per och Danne fick nöja sig med en kvartsfinal med mersmak.

Stefan och Pär spelade upp sig alltmer ju längre dagen led och vann kvartsfinalen tämligen smärtfritt. I semifinalen blev det betydligt tuffare då de mötte Fredrik Stavfors/Benny Karlsson. Men efter en trevande inledning blev det en stabil 2-0-seger.

I finalen väntade Johan och Ashur som tidigare slog ut Pär och Danne i kvarten. Det blev en underhållande och välspelad historia där Pär och Stefan kunde norpa första set först vid 26-24. Paret fick ett visst psykologiskt övertag efter första setets holmgång och kunde göra ett avgörande ryck i mitten på andra set och vann komfortabelt med 21-15 och därmed hela matchen och tävlingen.

Säsongens och klubbens första tourseger är därmed säkrad.

 




[Tillbaka]