2008-06-01
Ny finalplats för Triumf/Wedin

Två av tre Beachbrother-lag nådde slutspelet i Norrköpings Open-tävling i lördags. Bäst lyckades Stefan Triumf/Pär Wedin med en andraplats.

Den gassande solen och den erkänt djupa tunga sanden krävde sina offer i Folkparken i Norrköping. Men Beachbrothers lag stod upp bra.

Daniel Hällzon ställde upp tillsammans med beachräven Jens Franzon. Två vinster och en förlust i gruppen gav paret en slutspelsbiljett. Det visade sig bli ett derbymöte då Stefan Triumf/Pär Wedin stod på andra sidan i kvarten. Det blev två mycket jämna och välspelade set där Stefan och Pär lyckades vinna några avgörande poäng och ta hem segern (21-18, 21-15).

Det nykonstallerade paret Fredrik Berglund och Andreas Skoglund inledde första gruppspelsmatchen lite trevande men spelade upp sig under dagen och vann sin andra match. Dessvärre fick de se sig besegrade i skiljeset i den sista gruppspelsmatchen och därmed fick de nöja sig med en tredjeplats i gruppen. Det syntes dock att Skoglund/Berglund hade mycket mer att ge.

Stefan och Pär vann sin semifinal i två raka set (21-12, 21-14) och var för andra helgen i rad klara för final. Motståndet var bästa tänkbara då Sverige Tour-paret Joachim "Pim" Thunberg/Johan Söderblom valde att spela Open-tävlingen istället för den två dagar långa tävlingen i Apelviken.

Stefan och Pär kämpade väl men bjöd på för många misstag och fick se sig besegrade i två raka set (12-21, 15-21). Men med facit i hand var de nöjda då Stefan skadade sig redan i andra gruppspelsmatchen och som sätter stopp för fortsatt spel en tid. Det är oklart hur länge han blir borta.

Flera spelare i klubben har nu visat på en gryende form, något som bådar gott inför den stundande tävlingen på hemmaplan 14-15 juni.
 




[Tillbaka]