2008-08-17
Gammal är äldst

Jens Franzon och Mattias Rudin tog fram rutinen och sitt bästa spel när de säkrade örebros andra SM-kvaldeltävling.

Helgens Opentävling blev i det närmaste en intern uppgörelse då samtliga sju lag som ställde upp kom från hemmaklubben så när som på en spelare.

Grupp ett blev ett riktigt ormbo och turneringens förstarankade par Daniel Hällzon/Gustav Oskarsson åkte överraskande ut till fördel för Fredrik Berglund/Per Wittinger och Mattias Rudin/Jens Franzon.

I den andra gruppen vann Pär Wedin/Magnus Berg planenligt. Stefan Triumf och Johan Andersson knep andraplatsen och därmed en semifinalplats.

Mattias och Jens visade på mycket bra servande och fint spel och blev för svåra för Stefan och Johan i semifinalen.

I den andra semifinalen skrällde Per och Fredrik då de besegrade favoriterna Pär och Magnus i ett tredje och avgörande set. Matchen bjöd på många långa och välspelade bollar.

Finalen såg ut att sluta med en komfortabel seger för Jens och Mattias men Pär och Fredrik reste sig och kämpade sig till ett avgörande set.

Väl i det tredje setet visade det sig att gammal är äldst och Jens och Mattias kunde inkassera slutsegern. Ett starkt formbesked inför veteran-SM där även Daniel Hällzon i par med Ulrik Algulin kommer att ställa upp.


Resultat Örebro Open 2

1. Jens Franzon/Mattias Rudin
2. Per Wittinger/Fredrik Berglund
3. Magnus Berg/Pär Wedin
Stefan Triumf/Johan Andersson
5. Daniel Hällzon/Oskar Gustavsson
Zebastian Lovén/Henning Ledstam
Andreas Skoglund/Andreas Bernström



 




[Tillbaka]