2010-05-31
Seger för Arne och Palm i Lidköping

Beachbroters fortsätter att skörda framgångar på touren. Den här gången blev det seger på Open-tävlingen i Lidköping.

Daniel Arne, Markus Palm, Andreas Frank o Pär Eriksson åkte den gångna helgen iväg och spelade en Open i Lidköping. Det kom endast 6 lag till start och kvalitén på lagen var väl inte den bästa!

Arne och Palm hamnade i en grupp med lag från Lidköping o Mariestad och Frank o Pär kom i en grupp med lag från GBC och Mariestad.

Arne och Palm kunde ohotade gå till semi genom väldigt stabilt spel gruppen igenom. Man förlorade som mest 12 poäng i ett set så det talar väl sitt tydliga språk vilken nivå turneringen låg på, samtidigt som Arne och Palm inte bjöd på något!

Frank och Pär spelade mycket bra i sin första match och motståndarna från Mariestad hade inte så mycket att säga till om, man vann matchen med 2-0 (21-6, 21-13). I sin andra gruppspelsmatch däremot gick det inte lika bra. Här mötte man far och son Norman från GBC och det var egentligen ingenting som stämde. En match som man 99 gånger av 100 ska vinna resulterade tillslut i förlust med 2-0 (21-17, 21-14). Detta innebar att den förväntade finalen mellan Frank/Pär och Arne/Palm nu inte längre var möjlig. Man ställdes mot varandra i semin istället och Frank/Pär kunde inte riktigt bjuda på något motstånd. Servar missades och när man väl fick över bollen så högg Arne/Palm som två kobror. Setsiffrorna skrevs till 21-9, 21-12 och Arne/Palm var därmed i final.

I finalen ställdes man mot Stefan Johansson/Martin Albrektsson från Lidköping som man komfortabelt vann över i gruppen. Första set spelade Arne/Palm bra och man bjöd aldrig in motståndarna i matchen. 21-9 slutade det setet. Andra set började väldigt nervöst och nonchalant av både Arne och Palm. Sideouten satt inte och man slutade prata med varandra. Vid tekniska timeouten låg man under med 11-10 och den kom välbehövligt för Arne/Palm. De kom överrens om att de måste börja snacka med varann och inte slappna av. Man spelar härifrån o fram till setvinst upp sig och Palm kan slå in matchbollen efter att ha fått en kortispass av Arne. Setsiffrorna blev tillslut 21-14 och därmed vinner Arne och Palm sin första spelade Open ihop!

Grattis!
 




[Tillbaka]